WYBIERAJMY EKOLOGICZNĄ

Należy wybierać marchew o soczystym chowuje się ją doskonale w lodówce przez pierowej torbie. Przed włożeniem do zamrażalnika przez 5minut we wrzątku. Większość warzyw znajdujących się w sprzedaży pochodzi z upraw inten­sywnych, gdzie wykorzystuje się duże ilości pestycydów i nawozów sztucz­nych. Marchew bardziej niż pozostałe warzywa wchłania owe szkodliwe sub­stancje. Lepiej zatem z ostrożności wy­bierać marchew pochodzącą z upraw ekologicznych.Należy unikać kładzenia marchwi w pobliżu owoców i warzyw wydziela­jących etylen: gruszek, jabłek i ziemnia­ków. Szybko wtedy dojrzewają i stają się gorzkie. Ze względu na zawartość azo- kolorze, twardą i niepomarszczoną.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Skoro trafiłeś na ten blog, oznacza to, że temat kuchni nie jest dla Ciebie straszny! Mam na imię Mariusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które będę tu zamieszczał!
© Wszelkie prawa zastrzeżone