WŁAŚCIWOŚCI MIODU

KATAR. Grog z miodem to prastara recepta. Łyż­kę rumu wlać do kubka z wrzątkiem. Dodać nieco sproszkowanego cynamo­nu i sok z Vi cytryny. Posłodzić łyżką stołową miodu. Napój pić tak gorący, jak to tylko możliwe. OPARZENIA. Pokryć poparzone miejsca miodem. W ten sposób momentalnie złagodzi­my ból wywołany kontaktem z powie­trzem. Można nałożyć opatrunek, żeby uniknąć pobrudzenia ubrań. OSŁABIENIE. Minimalne spożycie miodu przez doro­słego waha się pomiędzy 30 a 40 g dzien­nie, co odpowiada pełnej łyżce stołowej. POŁYKANIE POWIETRZA.Wymieszać łyżkę octu jabłkowego i łyż­kę miodu. Zażywać na koniec posiłku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Skoro trafiłeś na ten blog, oznacza to, że temat kuchni nie jest dla Ciebie straszny! Mam na imię Mariusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które będę tu zamieszczał!
© Wszelkie prawa zastrzeżone