WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE MIODU

Energia jest pierwszą rzeczą, jakiej poszukuje amator miodu. Zaleca się spoży­wanie go sportowcom, pracownikom fizycznym, a także tym, którzy potrzebują szybkiego zastrzyku sił. Owa właściwość przywracania sił witalnych jest niezwy­kle przydatna rekonwalescentom i osobom starszym. Miód wskazany jest także w walce z anoreksją i przy utracie apetytu (szcze­gólnie u dzieci i niemowląt). Korzystne działanie miodu przy chorobach wątroby i nerek zostało nauko­wo potwierdzone. Właściwość lekko przeczyszczająca przyczynia się do regulacji przechodzenia zawartości jelitowej. Miód wskazany jest również w stanach zaparć pod wszystkimi postaciami oraz jako środek wspomagający leczenie choroby wrzo­dowej żołądka i dwunastnicy.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Skoro trafiłeś na ten blog, oznacza to, że temat kuchni nie jest dla Ciebie straszny! Mam na imię Mariusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które będę tu zamieszczał!
© Wszelkie prawa zastrzeżone