PRZEPISY Z KARCZOCHA

Oto kilka przepisów wybranych specjalnie dla czytelników. Są proste do zrealizo­wania i pozwalają w pełni korzystać z właściwości karczocha. Gotowane karczochy. Karczochy należy gotować od 20 do 40 minut (w zależności od ich rozmia­ru) w garnku wypełnionym dużą ilością posolonego wrzątku, 10 minut w szyb­kowarze i 8 minut w kuchence mikro­falowej. Po ugotowaniu odcedzamy je, odwracając głową w dół. Letnia sałatka z karczocha. Ugotować karczochy, lekko ostu­dzić i podać pocięte na plasterki z so­kiem z cytryny, odrobiną oliwy z oliwek, świeżą miętą i czarnymi oliwkami.  Rozciąć ugotowanego karczocha i usunąć z niego wąsy. Polać rdzeń „ró­żowym sosem” na bazie zmiksowanych ze śmietaną pomidorów, musztardy i papryki. Fioletowe karczochy w białym winie. Umyć karczochy i pokroić je na sześć części. Gotować 10 minut w szyb­kowarze, a następnie przyrumienić na maśle z dodatkiem białego wina.Karczochy z patelni.  Ugotować na parze karczochy, ziem­niaki i cebule. Następnie pokroić wa­rzywa w kostkę i podsmażyć na patelni na oliwie z oliwek, dodać rozgnieciony ząbek czosnku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Skoro trafiłeś na ten blog, oznacza to, że temat kuchni nie jest dla Ciebie straszny! Mam na imię Mariusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które będę tu zamieszczał!
© Wszelkie prawa zastrzeżone