PRZEPISY KULINARNE Z MIODEM

Polecamy używanie miodu zamiast cukru we wszystkich potrawach. Dania będą przez to smaczniejsze, a my skorzystamy w pełni z wyjątkowych zalet tego ma­gicznego słodzika. Sniadanie antystresowe.W kubku letniego odtłuszczonego mle­ka wymieszać następujące składniki: Vi ły­żeczki pyłku kwiatowego, łyżeczkę sprosz­kowanych kiełków zbożowych, łyżeczkę miodu. Można dodać odrobinę kakao. Spo­żywać, gdy przeżywamy poranny stres. Napój stawiający na nogi.  Wymieszać żółtko, sok z Vi cytryny, sok z 1pomarańczy, łyżeczkę miodu rozmary­nowego i łyżeczkę kiełków zbożowych. Marchewka z miodem i imbirem.  8 marchewek pokrojonych w słupki,3 łyżki oliwy z oliwek, 2 kawałki imbiru ob­rane i pokrojone na cienkie plasterki, łyżka miodu akacjowego, Vi łyżeczki kminku. Podgrzać oliwę na patelni, dodać marchewkę i imbir, smażyć przez 3 mi­nuty. Dodać miód i podgrzewać jeszcze przez 5 minut. Doprawić kminkiem podsmażonym uprzednio przez 2 minu­ty na osobnej patelni. Wymieszać całość jeszcze raz na minutę przed podaniem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Skoro trafiłeś na ten blog, oznacza to, że temat kuchni nie jest dla Ciebie straszny! Mam na imię Mariusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które będę tu zamieszczał!
© Wszelkie prawa zastrzeżone