KEBAB Z KIWI

Kebaby z truskawkami i kiwi. 300 g truskawek pozbawionych ogonków, 400 g klementynek podzie­lonych na ćwiartki, 1 kiwi przekrojone na 4 części, 1 czerwone jabłko ze skórką, pozbawione gniazda nasiennego i po­krojone w kostkę, Vi melona, którego miąższ wyjmujemy łyżeczką, formując z niego kulki. Dodać kawałki świeże­go ananasa. Glazura: sok z cytryny, sok z 1 świeżo wyciśniętej pomarańczy, ły­żeczka miodu, cynamon w proszku. W małym rondelku podgrzać sok z cy­tryny i rozpuścić w nim odrobinę mąki kukurydzianej. Dodać do pozostałych składników. Mieszać aż do zgęstnienia. Nadziewać kawałki owoców na patyczki i pokrywać glazurą za pomocą pędzelka. Upiec na grillu. Kiwi cream. Zmiksować 0,1 1 śmietany, 0,31 sy­ropu z mango, 2 kiwi, 0,1 1 mleka. Do­dać 2 łyżki rozdrobnionego lodu, zmik­sować raz jeszcze i podawać w szklanych miseczkach ozdobionych plasterkami kiwi, wiśniami smażonymi w cukrze i słomką. Zupa z brzoskwiń i kiwi.  Pokroić brzoskwinie. Gotować je z dodatkiem soku z pomarańczy, cukru i wanilii. Odparować częściowo sok. Zupę podawać schłodzoną z tartym im­birem i świeżą miętą. Przed podaniem dodać plasterki kiwi.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *