Miłośnicy tradycyjnego, swojskiego jedzenia nie mają łatwego życia jeśli mieszkają na terenie jednej z dużych aglomeracji w naszym kraju. Zazwyczaj nie jest łatwo znaleźć w takich skupiskach miejskich punkt, w którym sprzedawane były by wyroby wytwarzane bez konserwantów, ulepszaczy smaku czy innych środków chemicznych stosowanych w produkcji przemysłowej przez największych producentów żywności. Aby dostać kiełbasę uwędzoną tradycyjnie na dymie lub dobry chleb na zakwasie takie osoby często muszą przemierzyć wiele kilometrów i przygotować się na spory wydatek. Artykuły tradycyjne dostępne w dużych miastach przekraczają kilkukrotnie ceną swoje odpowiedniki, które są dostępne w popularnych, sieciowych dyskontach spożywczych. Często dla osób nieco uboższych jedyną możliwością spróbowania swojskiej kiełbasy, kaszanki czy masła jest paczka od rodziny zamieszkałej na wsi bądź wycieczka w odwiedziny do tej właśnie rodziny. Smak swojskich wyrobów wielokrotnie przewyższa pod względem jakości produkty przemysłowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *