Dobry chleb na zakwasie – Kuchnia

Dobry chleb na zakwasie

Miłośnicy tradycyjnego, swojskiego jedzenia nie mają łatwego życia jeśli mieszkają na terenie jednej z dużych aglomeracji w naszym kraju. Zazwyczaj nie jest łatwo znaleźć w takich skupiskach miejskich punkt, w którym sprzedawane były by wyroby wytwarzane bez konserwantów, ulepszaczy smaku czy innych środków chemicznych stosowanych w produkcji przemysłowej przez największych producentów żywności. Aby dostać kiełbasę uwędzoną tradycyjnie na dymie lub dobry chleb na zakwasie takie osoby często muszą przemierzyć wiele kilometrów i przygotować się na spory wydatek. Artykuły tradycyjne dostępne w dużych miastach przekraczają kilkukrotnie ceną swoje odpowiedniki, które są dostępne w popularnych, sieciowych dyskontach spożywczych. Często dla osób nieco uboższych jedyną możliwością spróbowania swojskiej kiełbasy, kaszanki czy masła jest paczka od rodziny zamieszkałej na wsi bądź wycieczka w odwiedziny do tej właśnie rodziny. Smak swojskich wyrobów wielokrotnie przewyższa pod względem jakości produkty przemysłowe.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Skoro trafiłeś na ten blog, oznacza to, że temat kuchni nie jest dla Ciebie straszny! Mam na imię Mariusz i zapraszam Cię do lektury moich wpisów, które będę tu zamieszczał!